maanantai 25. maaliskuuta 2013

Harrastava rinsessa

Meidän neiti on aktiivinen harrastaja. Tykkää hauskoista puuhista ja kikatukselta ei voi välttyä. Pitääpä ottaa videolle joku päivä se kikatus, mikä neidistä lähtee. Sille ei voi olla nauramatta.



Kitara hommia
Rinsessa tykkää musiikista. Herra Vähänen on soitellut rinsessalle kitaraa vastasyntyneestä lähtien. Vai lasketaanko maha aikaa? Kyllähän se jo minun masussani on kuullut kitaran rämpytyksen ja meidän hoilaamisen. Herra Vähäsen eniten hoilaamat kappaleet taitavat olla Bon Jovia. Välillä rinsessa huomauttaa, jos iskällä menee liian paljon huti nuotista, että pitää vaihtaa kappaletta. Minun lauleskellessa vain naureskelee. ;) Kitaroista neiti siis tykkää ja niiden kanssa olisikin mielenkiintoista leikkiä. Onneksi meiltä löytyy tämä kuvassa oleva lasten kitara, mikä voitaisiinkin jo virittää tulevaa kitaravirtuoosia varten.


Hop hop!
Ostimme rinsessalle puolivuotis synttärilahjaksi tämän hyppykiikun. Tässä kuvassa sitä testataan ensimmäistä kertaa ja hauskaahan tuo näytti olevan. Ei vielä osannut kunnonna siinä hypellä, mutta harjoitus tekee mestarin. Olen kuullut hyppykiikun vaaroista. Hyppykiikku voi siis hidastaan lapsen kävelemään oppimista, jos lapsi on paljon hyppykiikussa ja oppii siinä sipsuttelemaan varpaillaan. Katsoinkin, että hyppykiikku on tarpeeksi matalalla, että rinsessan kantapäät yltävät maahan. Eikä meille olekaan tarkotus joka päivä hyppykiikkuilla ja pidetään reeni ajat max 15 minuutissa. Eipä neiti kyllä siinä ainakaan vielä tunnu viihtymaan viittä minuuttia pitempää.


Suloiset varpaat
Rinsessa osaa jo ristiä jalkansa. Ihan ihmeellistä, miten se voi osata tuollaisia taitoja. Yhtäkkiä se vain alko tekemaan kaikenlaisia erilaisia juttuja raajoillaan.

Kenen koipi se tämä on?
Ihan muutama päivä sitten rinsessa löysi käsillään varpaansa. Tämä varmaankin on seurausta istumaan opettelusta. Neiti nykyään istumaan sylissä. Ei malta ollenkaan pötkötellä. Saa olla todella väsynyt, jos ei halua nousta istumaan. Sylissä istuskellessaan katselee sukkiaan, jotka monesti ovat värikkäitä. Tässä kuvassa otin sukat pois ja sieltähän ne varpaat sitten löytyivätkin. Kylläpä niissä onkin ihmettelemistä. Saapa nähä millon laitaa ne suuhun asti.


Hei, mä istun täällä!
Rinsessa sai puolivuotis syntymäpäivälahjaksi mummulta ja kummeilta tämän Tripp trapp syöttötuoli setin. Tuoli on valkolakattu vaalenpunaisella baby setillä ja vaaleenpuna/harmaa ruutusella pehmusteella. Siis aivan ihana! Käy hyvin myös rinsessan makuun. Tässä kuvassa ollaan aloittamassa aamupuron syöntiä. Vähän pitää olla pyyhkeitä neidin ja tuolin välissä, kun niin rimpula on vielä tuo rinsessa. Ollaankin nyt puolen vuoden virstanpylvään saavutuksen johdosta ruvettu syömään monipuolisemmin. Rinsessan päivä ruokailut koostuukin nykyään aamupuurosta (nyt ollaan syöty mannapuuroa, mikä on kyllä niin hyvää, että maistuis äitillekin), luonaasta (ollaan uutuutena syöty nyt kanaa bataatin ja potun kanssa, kanan myös valmistin itse, keitin ja soseutin sauvasekoittimella), iltapäivä hedelmä/marja soseesta (kokeillaan uusia makuja pikkuhiljaa, mango alkanut jo neidin mielestä olemaan tylsää) ja iltapuurosta (eilen kokeiltiin ensimmäisen kerran kaurapuuroa, mikä oli neidin mielestä tosi hyvää, äitin mielestä ei niinkään). Olen miettinyt, että ottaisinko vielä yhden kasvissose ruokailun päivälle, mutta pysytään nyt vielä tässä kaavassa. Nyt minulla onkin taas uusi satsi kukkakaalisosetta jäähtymässä, minkä kohta pistänki pakkaseen, siitä saa hyvää makua kanan kaveriksi. Kana on vissiin ollut vähän tylsä rinsessan mielestä, mutta syötetään sitä vielä tämä viikko ja otetaan ensi viikolla maisteluun seiti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti