maanantai 1. huhtikuuta 2013

Virkkauskärpäsen purema

Viimeisen raskauskuukauteni (ei siis se normaalisti viimeinen kuukausi, kun neiti syntyi kuukauden etuajassa) aikana minulle tuli tylsää. En voinut enää tehdä töitä ja minut käskettiin lepäilemään. Kiellettiin kotityöt ja koirien lenkitykset. Tuli katottua aika paljon sarjoja, kuten Gilmoren tyttöjen koko tuotanto, Gossip Girlejä ja Hulluna sinuun. Pitemmän päälle tuo sohvalla pötköttely on aika puuduttavaa, joten jostain löysin innostuksen tehdä vauvalle vaunuihin peitto. Korostan nyt, että olen aina ollut kohtuullisen surkea käsitöissä, mutta sinnikkyyttä ja jopa vähän kärsivällisyyttä minulta löytyy. Kun vaan päätin, mitä alan tekemään ja ostin langat kaupasta, niin kyllä se sinnikkään yrityksen myötä lähti valmistumaan.


Vaunupeitto isoäidinneliöistä

Vaunupeitto


Tein vaunupeiton virkkaamalla isoäidinneliöitä. Lankana oli Novitan Nalle lanka, värit 009 ja 061, koukku oli muistaakseni 3,5 mm. Neliöitä tuli 48 kpl ja peiton koko on noin 55x80 cm. Lankaa kului noin vaaleaa 2,5 kerää ja tummempaa 1,5 kerää.

Koska viimeksi harrastin käsitöitä yläasteella, enkä koskaan aikaisemmin ole perehtynyt virkkaamiseen, piti minun aloittaa ihan ruohonjuuri tasolta. Hyvät virkkausohjeet löysin Viivin virkkausnetistä http://www.kallamedia.com/virkkaus/index.html. Minkä etusivulta näkee tasoni:

"Virkkausnetin oppimateriaali on suunnattu pääasiassa peruskouluun virkkauksen perusasioiden opiskeluun ja kertaukseen."

Viivin virkkausnetistä löytyy myös hyvä ohje isoäidinneliöiden virkkaamiseen. Ihan en heti nuilla ohjeilla osannut ja löysinkin blogin, jossa isoäidinneliön virkkaus oli kuvattu vaihe vaiheelta http://omakoppa.blogspot.fi/2011/03/virkkausohje-isoaidin-nelio.html. Ensimmäisessa neliössä meni oma aikansa, mutta siitä se sitten lähti.

Vauvatossut


Noin viikko sitten näin facebookissa kuvan aivan ihanista vauvojen tossuista. Meidänki rinsessa haluaa tollaset! Jonkin verran tutkailin netistä ohjeita, mitta ei oikein löytynyt mieleisiä. Päätin sitten aloittaa vaan jostakin ja ehkä joku päivä osaan tehdä sellaiset kuin neiti oikeasti haluaa. 

Villaiset vauvatossut

Villaiset vauvatossut


Vaunupeitosta jäi minulle ylimääräistä lankaa ja päätin aloittaa virkkaamalla tossut Nalle langasta. Löysin hyvän ja helpon ohjeen blogista http://olemisenarvoitus2.blogspot.fi/2011/11/virkatut-tossut-vauvalle.html
Blogissa on myös hyvät kuvat helpottamassa tekemistä.

Nämä tossut ovat ihan vastasyntyneelle. Pohjan pituudeksi tuli noin 8 cm ja ovatkin meidän neitille jo ihan liian pienet. Nämä lähteekin lahjaksi sille, jolle seuraavaksi vauvauutisia tulee.

Kesäiset vauvatossut


Viime viikolla löysin nätin ohjeen Dropsin nettisivulta. Dropsin sivulla kyllä kaikki ohjeet ovat aivan ihania! Tekisikin mieli tehdä, jokin suloinen mekko rinsessalle.

Valitsin tällaiset tossut:

Tossujen kanssa samaan sarjaan voi tehdä myös mekon, takin ja hatun suloisilla kukka koristeilla. Ihanan söpöä. 

Tossujen ohje oli ihan ok. Jonkin verran tein eritavalla ja tossuista tulikin pienemmät kuin oli tarkoitus. Tossut ovat tällähetkellä aika sopivat rinsessalle, vähän ehkä väljät, eli menevät hyvällä tuurilla vielä kesälläkin. Vielä puuttuu napit nilkkaremmien taakse. 


Kesätossut

Kesätossujen testausta

Näissä tossuissa käytin lankana Novitan Kaste lankoja ja koukkuna oli 3 mm koukku. 

Hiiripipo

Meidän rinsessan ensimmäinen musiikkiesitys on jo edessä. 20.4. järjestetään Oulu MOI tapahtuma Oulunsalossa, minne meidän muskarilaiset on kutsuttu esiintymään. Näillä vauvamuskarilaisilla on tarkoitus pukeutua metsän eläimiksi ja kukkasiksi. Ensin ajattelin meidän rinsessan olevan tietenkin kukkanen, mutta törmäsin sattumalta netissä ihanaan hiiripipon ohjeeseen, eli meidän neitistä tuleekin hiiri. Hiiripipon ohje löytyy tästä blogista: http://muntekema.blogspot.fi/2012/04/hiiripipon-virkkausohje.html

Muokkaan ohjetta vaan hieman. Pipon teen Dropsin Muskat puuvillalangasta ja käytän 4 mm virkkukoukkua. Saapa nähdä mitä tästä projektista tulee. Lanka on valkoista, että oikeastaan neitistä tuleekin koe-eläin hiiri, mutta kyllä kai se on tarpeeksi lähellä metsähiirtä? Ja ehkä muille ihmisille ei tule valkoisista hiiristä mieleen koe-eläimet.

Hiiripipon alku






2 kommenttia:

  1. http://ruttu-nuttu.blogspot.fi/search/label/lastenvaatteet

    Tuossapa se blogi mitä hehkutin hienoista lastenvaatteista :) Ihanat tossut tuli kummitytölle! Terkkuja kummitätiltä <3

    VastaaPoista
  2. Pitääpä bloggailla. :) Tossujen virkkaus on yllättävän mukavaa ja nopsaa hommaa! Voin tehä teilleki vaikka ihan varulta varastoon. ;) Terkkuja kummitätille!

    VastaaPoista