sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Virkattu hiiripipo ja suloiset tossut

Rinsessan muskari esitys lähestyy ja sainpahan valmiiksi aivan ihanan hiiripipon ja siihen sopivat tossut. KappAhlista löysin nätin harmaan velour mekon, jossa on virkattuja pitsi koristeluja. Tarkoitus olisi vielä virkata, jonkinlainen häntä mekkoon kiinni (jos saan siitä nätin).

Virkattu hiiripipo

Virkattu hiiripipo


Hiiripipon ohje löytyy tästä blogista:

Ohje on kyllä tosi hyvä. Vähän sovelsin omaan käyttötarkoitukseen sopivaksi. Lankana käytin Dropsin valkoista Muskat lankaa ja vaaleanpunainen on Sandnes Garn Mandarin Medi, molemmat langat puuvillaa. Puikko oli 4 mm. 

Meidä 7 kk neitosella päänympärys on nyt noin 44 cm ja piposta sain sopivan, kun toisessa kerroksessa virkkasin 2 p samaan silmukkaan, kolmannessa kerroksessa joka toiseeen silmukkaan 1 p ja joka toiseen 2 p, neljännessä kerroksessa joka kolmanteen silmukkaan 2 p ja loput kerrokset jokaiseen silmukkaan 1 p. Kerroksia tuli yhteensä 13. Korvat ja ruserin tein ihan ohjeen mukaan. En muuten virkannut pipoon ollenkaan korvaläppiä, koska tämä pipo on vain somiste ja näyttäisi pysyvän päässä ilman nauhojakin.

On aivan älyttömän söpis rinsessan päässä! Päässä näette, kunhan saan kokonaisuuden valmiiksi.

Virkatut suloiset tossut

Tossut ovat sävysävyyn hiiripipon kanssa.

Virkkasin tossut jo hyväksi kokemallani ohjeella:

Muokkasin ohjetta vaan hieman. Elikkä lankana käytin samaa vaaleanpunaista puuvillalankaa, kuin pipossa ja virkkasin 3,5 mm koukulla. Ensin kokeilin virkata alussa useamman ketjusilmukan, jotta saisin tossut isommiksi, mutta tossuista tulikin puuvillalangalla isommat ja juuri sopivat meidän neitokaisen noin 10 cm pituisella jalalle. Tein siis ohjeen mukaan. Jätin vain pois toisen tavallisen (1 p yhteen silmukkaan) pylväskerroksen välistä. En virkannut tossuihin vartta, niin niistä tuli kepeämmän näköiset. Näidenhän ei ole tarkoitus lämmittää, vaan näyttää vain nätiltä ja siltä ne mielestäni näyttävätkin.

Voi kun odotan ensiviikon lauantaita ja rinsessan ensimmäistä muskari esitystä! Ai niin, mitä ihmettä minä laitan päälle!?

1 kommentti: